Jump to content

[SoftWare] Windows 10 Pro cu factură la 129,99 lei? Haideți să vă povestesc despre Licență


AxBxNxHaLaB

Recommended Posts

   Windows 10 Pro cu factură la 129,99 lei? Haideți să vă povestesc despre LicențăArticol-Licenso-Windows-10-Pro-e16185362

Windows 10 este de departe cel mai popular sistem de operare lansat vreodată; fie că este datorită beneficiilor aduse de acesta, sau din cauza diferitelor controverse create de update-uri problematice și alte gafe făcute de Microsoft. Dar cred că cel mai discutat subiect legat de sistemul de operare este prețul. În momentul de față, prin intermediul magazinelor precum eMag sau PC Garage poți cumpăra o licență oficială începând de la 600 de lei. Iar când utilizatorul de rând abia dă 300 de lei pe un joc în ziua lansării, posibilitatea de a plăti atâția bani pe sistemul de operare scade sub nivelul marii.

Asta a dus la popularizarea alternativelor precum licențele cumpărate de pe Ebay sau G2A la 10 dolari: doar că acestea sunt într-o zonă gri, unde sunt legale și ilegale în același timp. În articolul ăsta vreau să vorbim fix despre acest subiect și să vedem cum oamenii de la Licenso au abordat întreaga situație. Și că tot i-am adus în discuție, haideți să vedem cine sunt și ce fac.

 

Ce este Licenso?

Licenso este un magazin online nou pe piață, dar cu un istoric mare în spate. Oamenii care au dus la nașterea acestui proiect au participat la diverse parteneriate cu magazine mari din Europa și au în spate ceva experiență. Momentan funcționează pe plan local, însă speră să-și extindă afacerea pe tot continentul.

 

Magazinul vinde licențe de Windows 10 OEM și Retail prin intermediul unora dintre cei mai mari distribuitori din Europa și încearcă să ofere cel mai bun preț de fiecare dată. Iar aici apar primele diferențe între Licenso și magazine precum G2A. După cum ne spun chiar reprezentanții magazinului pe pagina dedicată, veridicitatea licențelor vândute de magazin este verificată de fiecare dată, iar singura variantă de licență pe care o putem cumpăra de la Licenso este cea de tip Retail.

Windows-10-Pro-129-lei-Licenso.png

Haideți să punem lucrurile în context și să vedem care este diferența dintre tipurile de licențe de Windows 10:

 

 

1. Retail: O licență de tip RETAIL este cea pe care o primeșți atunci când îți cumperi o copie autentică de Windows 10 și este doar a ta. Înseamnă că nu are o dată de expirare și nu o vei pierde odată ce îți construiești un PC nou, având posiblitatea de a o transfera odată ce ți-ai dezactivat vechiul dispozitiv.

 

2. OEM: Licențele OEM însoțesc un computer nou. Acestea nu sunt transferabile și vor funcționa doar împreună cu calculatorul respectiv. Desigur, poți reinstala Windows 10 de oricâte ori vrei, dar pe un singur dispozitiv. Acest tip de licențe este destul de popular și adesea îl poți achiziționa de pe site-uri third party la prețuri foarte mici.

 

3. Volume: Licențele de tip VOLUME, după cum sugerează și numele, sunt create pentru a satisface un volum mare de utilizatori. O astfel de licență poate fi extrem de utilă în cadrul unei companii, sau într-o școală, unde ai un număr mare, dar controlat de dispozitive și poți cumpăra o singură licență pentru toate.

 

Și cred că deja putem vedea prima problemă: licențele de tip Volume pot fi vândute sub formă de licențe Retail. Acest fapt în sine este ilegal, dar cu toate acestea, mulți reselleri vând astfel de licențe către mai mulți cumpărători pentru a-și maximiza profiturile. În final, utilizatorul primește o cheie de Windows 10 ieftină, iar vânzătorul scoate mulți bani, dar mai există o variabilă. Microsoft mai verifică din când în când aceste licențe, iar atunci când observă că una dintre ele este activată pe mai multe dispozitive decât ar trebui, sau că acestea sunt împrăștiate prin toată lumea, o dezactivează. Odată dezactivată această licență, toți cumpărătorii vor fi incapabili să-și mai activeze copia de Windows 10 și pierd și banii plătiți pentru așa-zisa licență Retail.

 

Licenso se asigura că nu vor apărea situații de genul, verificând fiecare licență în parte. Dacă îți cumperi o licență prin intermediul magazinului, reprezentanții acestuia îți pot testa gratuit cheia primită pentru a fi sigur atât tu, cât și ei, că nu există o problemă și că ai o copie de Windows 10 Retail. În plus, magazinul oferă și factură la orice comandă (fie persoană fizică, fie juridică), asistență tehnică și consultanță gratuită.

 

 

 

Licenta-VOLUME-Licenso.png

Licenta-RETAIL-Licenso.png

De unde vin aceste licențe de Windows 10?

Știu că totul sună precum o reclamă până aici, dar nu este chiar așa. Cum suntem jurnaliști și asta știm să facem, ne băgăm nasul în toate. Așa că am vrut să aflu de unde vin aceste licențe și cât de legale sunt. Pentru a afla câteva informații, am apelat la sursă: am vorbit cu un reprezentant Licenso care mi-a răspuns la câteva întrebări.

 

  • De unde sunt achiziționate licențele vândute de Licenso? – Licențele provin dintr-un parteneriat între magazinul din România și un magazin mare din Germania. Magazinul din Germania cumpără un volum foarte mare de licențe, iar o parte dintre acestea ajung și în stocul celor de la Licenso care pot să le vândă la un preț bun, fiind cumpărate printr-un fel de sistem „en gros”.
  • Care este diferența dintre licențele de Windows 10 de pe Licenso și cele de pe G2A? – Pe G2A și oricare alt reseller de acest fel, nu ai niciodată o garanție pentru ceea ce cumperi. Dacă ai ghinionul să cumperi o licență de tip VOLUME, iar aceasta expiră după ceva timp, rămâi cu banii pierduți și zero șanse de a-i recupera.
  • Primesc vreo garanție în momentul în care cumpăr de pe Licenso? – Licențele de Windows 10 Retail nu expiră niciodată, astfel nu primești o garanție. Dar dacă se întâmplă ceva cu licența ta, în baza facturii poți contacta suportul tehnic al magazinului pentru a cere o verificare. Dacă ceva este în neregulă, îți vor înlocui cheia fără costuri adiționale.
  • Dacă achiziționez mai multe licențe pentru PC-urile de la firmă, în cazul unui control sunt în regulă din punct de vedere legal? – Licențele achiziționate prin intermediul Licenso vin însoțite de dovada cumpărării, astfel în cazul unui control puteți prezenta factura și dovada faptului că licența este Retail și totul este legal.

 

 

 

Păi și merită?

 

Deși există și alternative mai ieftine decât Licenso, nu cred că mai primești în altă parte serviciul de verificare al licenței gratuit, alături de factură. Cea din urmă este de departe cel mai mare atu al acestui vânzător, iar când la 129,99 lei știi că eșți acoperit în caz de orice, apoi cred că răspunsul este logic. Dacă vrei să-ți activezi copia de Windows 10 pentru a-i debloca întregul potențial, sau doar vrei să treci cu tot ce înseamnă software în legalitate, ai în față cea mai bună variantă. Desigur, poți cumpără oricând de pe eBay și să ai norocul să nu îți fie dezactivată licența, dar acolo ai și un risc pe care ți-l asumi.

 

În plus, cei de la Licenso mai vând și alte tipuri de licențe. Pe lângă sistemul de operare de la Microsoft, poți cumpăra licențe și pentru suita Office, cât și pentru Adobe Creative Cloud. Iar dacă Windows Defender nu te coafează, poți pune mâna super rapid și ieftin pe o licență de Bitdefender sau alt antivirus din oferta vânzătorului.

Licenso-cele-mai-populare-produse.png

 

TS.ELDERS.RO - OLD.ELDERS.RO - IP : 93.114.82.77:27015

Pentru orice problema ma gasiti pe ts la canalu OLD cu numele : .S!ckBoY AxBxNxHaLaB  sau PM pe forum.

                                  

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines