Jump to content

[Software] Modul Incognito la Google Chrome, subiectul unui proces: cum „te-a mințit” Google


AxBxNxHaLaB

Recommended Posts

Modul Incognito la Google Chrome, subiectul unui proces: cum „te-a mințit” Google

google-spionaj-incognito-duckuckgo-1170x

  • Google se confruntă cu un proces derivat din modul în care a comunicat utilitatea modului Incognito din browserul Chrome. Cu alte cuvinte, a ascuns că îți urmărește activitatea chiar și în acele momente când ai nevoie de intimitate sporită.
  • În momentul în care folosești modul Incognito de la browserul tău preferat, te-ai fi așteptat ca acea sesiune de browsing să nu poată fi folosită ”împotriva ta”. Este evident că paginile accesate în acele momente nu apar în istoricul tău, dar ce faci când, pornind de la un site accesat în Incognito, începi să primește reclame la produse pe care nu ți-ai fi dorit să le vadă nimeni. În doar câteva cuvinte, aceasta este premisa unui proces cu care se confruntă Google la această oră.
  • Conform unui raport publicat de Bloomberg, în urmă cu câteva zile, un proces împotriva Google a trecut de faza preliminară și va ajunge în fața unui juriu. Eforturile gigantului din Mountain View de a-l închide au eșuat.
  • Conform deciziei judecătoarei Lucy Koh, Google a eșuat să notifice utilizatorii că, în modul incognito, continuă să colecteze informații despre activitatea ta online, informații care ulterior sunt monetizate, prin reclame și nu numai. 
  • Procesul s-ar putea să fie unul foarte costisitor, având în vedere că este un proces de clasă cu un număr mare de oameni în spate. Din păcate, vor trece probabil câțiva ani până când vom afla cât trebuie să plătească gigantul american pentru că, în timp ce utilizatorii de Incognito credeau că nu sunt urmăriți, activitatea lor era înregistrată.
  • De partea Google, argumentul a fost că utilizatorii au acceptat termenii de utilizare ai Chrome și ar fi trebuit să știe că Incognito ”nu înseamnă invizibil” pe internet, iar site-urile accesate pot în continuare să-ți urmărească activitatea online. În același timp, când activezi acel mod de navigare, ți se atrage atenția că paginile web s-ar putea să fie capabile să colecteze informații despre activitatea ta de browsing, chiar și în Incognito

 

TS.ELDERS.RO - OLD.ELDERS.RO - IP : 93.114.82.77:27015

Pentru orice problema ma gasiti pe ts la canalu OLD cu numele : .S!ckBoY AxBxNxHaLaB  sau PM pe forum.

                                  

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines