Jump to content

FRF și LPF, conflict în toată regula! După VAR, forurile se ”războiesc” și din cauza regulii U21: ”E discriminare”


EVERLAST

Recommended Posts

Relațiile dintre Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă sunt mai tensionate decât oricând. 

Quote

Justin Ștefan, secretarul general al LPF / Foto: Sport Pictures

Pe lângă problema implementării VAR-ului la nivelului primei ligi, cele două foruri conducătoare ale fotbalului românesc se contrează și în speța regulii U21, în cazul căreia FRF vrea să impună obligativitate menținerii celui de-al doilea jucător cel puțin pe toată durata primei reprize, idee cu care LPF nu este de acord.

Scandal între FRF și LPF

”Vor să transforme Liga 1 într-un campionat de tineret. Am înțeles cu un jucător U21, dar în momentul în care au venit cu al doilea, majoritatea cluburilor s-a opus, dar regula tot s-a impus. Noi, de la LPF, n-am fost niciodată întrebați de nimic.

N-am nimic cu regula asta, e excepțională, nu aparține FRF-ului, exista de mult la Liga 2. Ei au adus-o la Liga 1, eu am criticat-o din primul moment. Am zis că nu poate exista regula asta în prima divizie”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, la emisiunea Liga Digi Sport.

De asemenea, Justin Ștefan a recunoscut că a încercat să inițieze dialoguri cu cei din conducerea Federației Române de Fotbal, fără a avea succes însă.

”Eu am încercat să vorbesc cu cei de la FRF. E o discriminare față de ceilalți. E o mare eroare. Când ai doi jucători U21 și poți face cinci schimbări, e logic că-l schimbi pe al doilea U21 și tot rămâi cu patru schimbări, deci oricum cu una mai mult decât aveau echipele până acum”, a transmis Justin Ștefan.

Federația Română de Fotbal a venit cu propunerea de a obliga echipele să păstreze al doilea jucător U21 pe teren cel puțin 45 de minute pentru a elimina momentele apărute în ultimul timp la nivelul Ligii 1, când juniorul era schimbat de antrenor de multe ori la chiar prima întrerupere a jocului.

www.digisport.ro - sursa

                          x2.png

Link to comment
Share on other sites

  • Dewey locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines