Jump to content

Ultima decizie luată de ANAD în speța fotbaliștilor Astrei acuzați de dopaj


EVERLAST

Recommended Posts

Jucătorii Astrei acuzați de dopaj, Alexandru Ioniță (26 de ani), Kehinde Fatai (30 de ani) și Takayuki Seto (35 de ani), au așteptat în această săptămână verdictul scandalului în care sunt implicați.

Quote

Alex Ioniță, fotbalistul Astrei suspendat provizoriu pentru dopaj / Foto: Sport Pictures

Totuși, din informațiile Digi Sport, speța a fost repusă pe rol și a fost acordat un nou termen pentru acordarea deciziilor finale, 3 martie, fiind posibile astfel administrarea a noi probe.

Dacă vor fi găsiți vinovați, atât cei trei jucători, cât și clubul Astra, riscă sancțiuni.

Ioniță a fost singurul care a recunoscut la ANAD că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă.

Alexandru Ioniță a dezvăluit de ce a recunoscut public vitaminizarea interzisă

Alex Ioniţă a recunoscut că s-a dopat pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD. Kehinde Fatai și Takayuki Seto, ceilalţi doi jucători de la Astra care au apelat la metode interzise de regulament, nu au recunoscut acuzaţiile care li se aduc.

"Consider că merit 6-8 luni de zile de suspendare maximum. Cu tot cu suspendarea de până acum. Adică încă 2 ani și 4 luni. Asta sper să primesc. Realist cred că o să fie undeva la un an, poate un an și două luni, dar mă gândesc că se mai pot face proceduri după, poate recurs, să mai scadă din pedeaspă.

Nu merit să stau atât. Dacă era să fiu suspendat 4 ani, mă angajam cu tata pe camion, că el asta face”, a declarat Alexandru Ioniţă, la GSP Live.

"Din luna august sunt neplătit. Nu au voie să ne plătească de pe 30 septembrie, în perioada de suspendare. Mă descurc, am familia aproape, avem o legătură foarte strânsă. Am mers singur la proces, am făcut o declarație pe proprie răspundere, am spus ce s-a întâmplat atunci și în perioada de când a început suspendarea provizorie.

Am spus că îmi pare rău și am realizat că am greșit, că nu am fost vreodată instruit și nu am participat la vreo ședință legată de doping. Și că sper să primesc clemență.

Dânsul (n.r. - Cristi Balaj, președintele ANAD) mi-a spus că risc 4 ani de suspendare, iar dacă voi merge să mă apăr singur și să mai spun o dată ce am spus atunci când cei de la ANAD au venit la noi, la stadion, mai puțin. Din câte am înțeles, se va da verdictul acum. După ce am mers la ANAD, i-am sfătuit și pe colegii mei să o facă. Le-am dat mesaj, le-am spus că îmi doresc să stau cât mai puțin, nu pot să stau 4 ani.", a mai afirmat Ioniţă.

Potrivit regulamentului Agenției Naționale Anti-Doping, orice sportiv care recunoaște, care oferă detalii și care ușurează ancheta are parte de o reducere chiar și cu 75% a pedepsei maxime, care în acest caz prevede nu mai puțin de 4 ani de suspendare!

Suspendarea lui Takayuki Seto, Alex Ioniță și Kehinde Fatai a venit după ce jucătorii au apelat la o terapie intravenoasă, prin care le-au fost administrate vitamine și minerale în corp, o cantitate mai mare de 100 de ml în decurs de 12 ore, practică interzisă de WADA.

www.digisport.ro - sursa

                          x2.png

Link to comment
Share on other sites

  • Dewey locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines