Jump to content

[Software] Noua înșelătorie de pe WhatsApp. Cum ți se șterge imediat contul, totul pleacă de la acest mesaj


AxBxNxHaLaB

Recommended Posts

inselatorie-whatsapp-stergere-cont.jpg

O nouă înșelătorie circulă pe WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie de la nivel mondial. Iată ce trebuie să știi dacă vrei să nu rămâi fără acces la cont.

Atacatorii cibernetici vin cu noi metode sofisticate pe măsură ce tehnologia avansează. O nouă înșelătorie circulă pe WhatsApp, iar cei naivi pot rămâne chiar fără acces la cont. Metoda nu e complicată, dar te poate păcăli ușor. Ștergerea contulurilor se face de la distanță: atacatorii trimit un mesaj deghizat sub forma unui anunț tehnic, ce pare a veni din partea serviciului aferent aplicației. Iată despre ce e vorba.

Deși mesajul poate varia de la o țară la alta, structura lui e oarecum clasică:

”Dragă utilizatorule, vă informăm că cineva a înregistrat recent un cont WhatsApp cu numărul său și nu putem stabili dacă datele de conectare sunt legitime. Deoarece jurnalele de activitate ale utilizatorilor pot conține informații confidențiale și private, echipa de asistență WhatsApp nu poate investiga alerte cauzate de activități de conectare suspecte” – se arată în acest mesaj trimis, de fapt, de atacatori.''

  • Imediat după trimiterea acestui mesaj, atacatorii trimit un cod de verificare via SMS și-i roagă pe cei vizați să urmeze acel link.
  • Odată accesat însă, acesta duce automat la ștergerea contului.
  • Atacatorii pun mâna pe tot ce conține contul tău – de la conversații, listă de contacte și alte informații personale.
  • Mare atenție, așadar, dacă primești așa ceva: n-ar trebui să accesezi niciodată linkuri venite prin SMS din surse necunoscute, pentru că în spatele lor pot fi echipe de hackeri specializați în furtul de date personale.
  • În unele țări europene precum Spania, astfel de atacuri se pedepsesc cu închisoarea.

Pedeapsa poate fi între 1 și 4 ani. Contează, însă, ca autoritățile să-i poată identifica pe cei care se află în spatele unei astfel de înșelătorii, iar acest lucru se întâmplă extrem de rar. Tot ce poți să faci e să te ferești și să rămâi informat.

Sursa

 

 

TS.ELDERS.RO - OLD.ELDERS.RO - IP : 93.114.82.77:27015

Pentru orice problema ma gasiti pe ts la canalu OLD cu numele : .S!ckBoY AxBxNxHaLaB  sau PM pe forum.

                                  

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines