Jump to content

[Sport] - David Popovici a ”cucerit” Roma! O nouă medalie de aur pentru sportivul român la Europenele de înot pentru juniori


EVERLAST

Recommended Posts

David Popovici a încheiat perfect Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma.

Quote

David Popovici / Foto: Facebook@frnpm

Duminică, în ultima zi de concurs, sportivul român de 16 ani a cucerit o nouă medalie de aur, în proba de 50 de metri liber, cu un timp de 22.22, cu peste jumătate de secundă mai rapid decât ocupantul poziției secunde.

David Popovici, patru medalii la Europenele de înot pentru juniori de la Roma

David Popovici încheie, astfel, Campionatele Europene de înot pentru juniori din Capitala Italiei cu patru medalii, dintre care trei de aur:

argint în proba de ștafetă 4 X 100 de metri liber cu echipa României, alături de Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu, timp - 3:19:93

  • aur la 100 de metri liber, timp - 47.30
  • aur la 200 de metri liber, timp - 1:45:95
  • aur la 50 de metri liber, timp - 22:22

La Campionatele Europene din Italia, pe lângă cucerirea celor patru medalii, David Popovici a stabilit și trei recorduri mondiale la juniori, două în proba de 100 de metri și unul în proba de 200 de metri, și a reușit să stabilească, anunță Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, cel mai bun timp din lume în proba de 100 de metri în 2021.

După competiția de la Roma, în care a reușit să impresioneze, pentru David Popovici urmează participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul român de doar 16 ani va bifa în Japonia prima participare la o ediție a Jocurilor Olimpice.

                                                                                                        Sursa

                          x2.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines