Jump to content

[Sport]A murit Bernard Tapie, omul care a făcut-o pe Olympique Marseille campioană europeană


Tom

Recommended Posts

Fostul președinte al lui Olympique Marseille, Bernard Tapie a decedat la vârsta de 78 de ani. În 1993, controversatul om de afaceri și fost ministru a adus pentru prima și singura dată trofeul Ligii Campionilor în Franța.tapie-marseilla

Tapie a condus destinele lui OM din 1986 până în 1994, timp în care gruparea de pe ”Velodrome” a cunoscut cea mai glorioasă perioadă din istoria clubului. Acesta a construit o echipă extrem de puternică, însă s-a vorbit și de multe implicări ”neortodoxe”, care ar fi ajutat-o pe Marseille, cum ar fi trucarea meciurilor, cumpărarea arbitrilor și chiar drogarea adversarilor.

4 titluri consecutive în Ligue 1 a câștigat Marseille cu Bernard Tapie președinte, între 1989 și 1992, plus Liga Campionilor în 1993.
Victoria lui OM din 1993 rămâne singulară în istoria fotbalului francez.
A murit Bernard Tapie, omul care a făcut-o pe Olympique Marseille campioană europeană
”Dominique Tapie și copiii săi anunță cu imensă tristețe moartea soțului și tatălui Bernard Tapie, în această duminică, 3 octombrie, la ora 8:40 (ora Franței), in cauza necruțătorului cancer”, se arată într-un comunicat postat de familia lui Bernard Tapie, potrivit goodworldnews.com.

OM a reacționat imediat pe rețelele sociale: ”Olympique Marseille tocmai a luat la cunoștință cu tristețe de moartea lui Bernard Tapie. El va lăsa un mare gol în inimile noastre și va rămâne pentru totdeauna o legendă a clubului”.

Suferind de cancer de o bună perioadă de vreme, în luna aprilie a acestui an, Bernard Tapie și soția sa au fost victimile unui jaf în propria casă. Cei doi au fost legați și bătuți. Hoții au reușit să pună mâna pe câteva bijuterii și ceasuri.
Sursa:https://www.digisport.ro/special/a-murit-bernard-tapie-omul-care-a-facut-o-pe-olympique-marseille-campioana-europeana-1297625

 

Link to comment
Share on other sites

  • Tom locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines