Jump to content

[Sport]FCSB a cerut amânarea meciului cu Farul după ce a rămas cu 11 jucători valizi


Tom

Recommended Posts

FCSB, formație care se confruntă cu o adevărată criză la nivelul lotului, din cauza infectărilor cu COVID-19 și a accidentărilor, are programat meci cu Farul în runda a 13-a din Liga 1, duminică, de la ora 20:30, în direct la Digi Sport 1.Fotbaliștii de la FCSB, în meciul cu CS Mioveni / Foto: Sport Pictures

Partida are, însă, șanse mici să se dispute, tocmai din cauza numărului mare de indisponibili de la FCSB, 15, șapte cu COVID-19 și opt accidentați. Din informațiile Digi Sport, FCSB a depus, joi, la Liga Profesionistă de Fotbal, dosarul prin care solicită amânarea meciului.

FCSB a cerut amânarea meciului cu Farul
Pentru a obține amânarea, FCSB se folosește de pasajul de regulament care prevede că, pentru disputarea unui joc, o echipă trebuie să aibă la dispoziție cel puțin 13 jucători valizi, dintre care un portar.

Cum FCSB a rămas doar cu 11 jucători valizi, după ce Florin Tănase și Andrei Miron au devenit și ei indisponibili, din cauza accidentărilor, clubul a decis că poate, regulamentar, solicita amânarea meciului.

Valentin Crețu, Iulian Cristea, Sorin Șerban, Răzvan Oaidă, Andrei Cordea, Valentin Gheorghe și Octavian Popescu sunt fotbaliștii de la FCSB depistați cu COVID-19
Andrei Miron, Ionuț Panțîru, Ovidiu Popescu, Adrian Șut, Octavian Popescu, Florinel Coman, Florin Tănase și Ivan Mamut sunt fotbaliștii accidentați de la FCSB
Gigi Becali, patronul de la FCSB, nu a fost de acord cu amânarea meciului, având în vedere că jucători ca Andrei Miron și Florin Tănase, care au jucat și runda trecută cu CS Mioveni, au fost recuperați, însă cei din staff-ul tehnic l-au convins că nedisputarea partidei în această săptămână reprezintă soluția optimă pentru echipă.

Gică Popescu, despre amânarea meciului cu FCSB.

Gică Popescu, președintele de la Farul Constanța, susține, însă, că FCSB nu poate obține amânarea meciului programat inițial duminică, pentru că regulamentul ar transmite că o astfel de decizie se ia doar dacă un club rămâne cu mai puțin de 13 jucători valizi strict din cauza COVID-19.

”Eu vreau doar să fie respectat regulamentul. Din ce știu, un meci se poate amâna exclusiv din cauza infectărilor cu COVID-19, nu și din cauza accidentărilor. Noi ne-am pregătit toată săptămâna cu gândul că meciul se va juca, nu ne-am gândit la amânare. Vom respecta orice decizie a LPF, dar vrem ca totul să fie făcut conform regulamentului!

Eu cred că s-ar crea un precedent periculos. Restul echipelor ar putea ulterior să amâne oricând un meci, spunând că au zece jucători accidentați. Noi am jucat la începutul sezonului fără cinci jucători care au fost convocați la Jocurile Olimpice, iar pe lângă aceștia am avut și patru accidentați. Vrem doar să fie respectat regulamentul, nimic mai mult!

Regulamentul trebuie să fie același pentru toată lumea. Și noi am trecut la un moment dat pe foaie patru juniori pentru a completa lotul. Din acest motiv există Lista A, Lista B... Mă repet, vrem doar să fie respectat regulamentul", a spus Gheorghe Popescu, pentru Digi Sport.

În protocolul UEFA, implementat și în Liga 1 începând cu startul stagiunii trecute, este specificat faptul că un meci poate fi amânat dacă una dintre echipe nu are la dispoziție cel puțin 13 jucători valizi, dintre care un portar, fără să se transmită, însă, dacă se iau în calcul exclusiv fotbaliștii infectați cu COVID-19.
Sursa:https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/fcsb-a-cerut-amanarea-meciului-cu-farul-dupa-ce-a-ramas-cu-11-jucatori-valizi-1328831

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines