Jump to content

[Sport]Începe spectacolul: 80 de milioane €, prima lovitură pe piața transferurilor pentru cel mai bogat club din lume


Tom

Recommended Posts

Newcastle United a fost vândut în această lună unui consorţiu condus de Fondul Public de Investiţii al Arabiei Saudite, în fruntea căruia se află prințul moștenitor Mohammed Bin Salman.Mohammed Bin Salman, noul patron al lui Newcastle United / Foto: Profimedia

Luis Diaz, prima lovitură a lui Newcastle pe piața transferurilor
În așteptarea unui nou antrenor după demiterea lui Steve Bruce, "Coțofenele" pregătesc prima lovitură pe piața transferurilor, în noua eră.

Este vorba despre Luis Diaz, extrema lui FC Porto, căruia Newcastle este gata să-i achite clauza de reziliere, în valoare de 80 de milioane de euro.

Columbianul de 24 de ani mai are contract cu "Dragonii" până în 2024 și este primul jucător de top pe care noii proprietari ai lui Newcastle vor să-l aducă la club.

Luis Diaz are 29 de selecții și 7 goluri în naționala Columbiei, iar în acest sezon a reușit 7 goluri și o pasă decisivă în 11 meciuri pentru FC Porto, în toate competițiile.


Interimar la Newcastle, după demiterea lui Steve Bruce
Graeme Jones a anunţat vineri că va fi antrenorul interimar al lui Newcastle United la următoarele două meciuri din campionatul de fotbal al Angliei, cu Crystal Palace şi Chelsea.

Jones a fost până miercuri antrenor secund al echipei, ce s-a despărţit de antrenorul Steve Bruce, pentru care noii proprietari ai clubului caută un înlocuitor permanent.

Aflată pe locul 19, penultimul în Premier League, fără victorie în acest sezon, Newcastle va juca sâmbătă pe terenul lui Crystal Palace, iar weekendul viitor va primi replica actualului lider Chelsea.

"Am vorbit miercuri dimineaţă cu proprietarii. Mi-au cerut să mă ocup de echipă la următoarele două meciuri ca interimar. Mă concentrez pe deplin să pregătesc echipa să fie cât mai competitivă în ambele meciuri", le-a declarat Jones ziariştilor.

Presa din Anglia scrie că Paulo Fonseca ar putea prelua echipa în perioada următoare
"La început am fost supărat, sincer să fiu. Am avut o relaţie profesională extraordinară cu Steve, este un om bun. Ştim viteza cu care se schimbă lucrurile în lumea fotbalului şi cât de repede trebuie să mergi mai departe", a spus Jones.

"Accentul s-a schimbat rapid în ce priveşte atitudinea pozitivă şi pregătirea tactică a băieţilor", a adăugat el.

Newcastle United are aceleași ambiții precum Manchester City sau PSG
Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită a preluat 80 la sută din acțiunile clubului. "Coțofenele" au fost cumpărate de către Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, pentru aproximativ 300 milioane de euro, iar investițiile vor fi cel puțin la fel de mari.

Întrucât Mohammed bin Salman are o avere estimată la cel puțin 250 de miliarde de euro, Newcastle United a devenit cel mai bogat club de fotbal din lume.

BBC scrie că noul acționariat al clubului dorea să investească circa 200 de milioane de euro în următoarea perioadă de mercato. Doar în această iarnă, se doreau transferuri de 50 de milioane.
Sursa:https://www.digisport.ro/fotbal/premier-league/incepe-spectacolul-80-de-milioane-e-prima-lovitura-pe-piata-transferurilor-pentru-cel-mai-bogat-club-din-lume-1331869

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines