Jump to content

[Stiri] Rishi Sunak va fi noul premier al Marii Britanii


taken

Recommended Posts

Rishi Sunak a fost declarat luni următorul lider al Partidului Conservator al Marii Britanii de către șeful Comitetului 1922 al Partidului Conservator, ceea ce înseamnă că este pe cale să devină următorul prim-ministru al țării, relatează Reuters.

Sunak, unul dintre cei mai bogați politicieni din Westminster, i se va cere de către regele Charles să formeze un guvern, înlocuind-o astfel pe Liz Truss, premierul care a demisionat după doar 44 de zile în funcție.


 

El a învins-o Penny Mordaunt, care nu a reușit să obțină suficient sprijin din partea parlamentarilor pentru a intra la vot, în timp ce rivalul său, fostul premier Boris Johnson, s-a retras din concurs spunând că nu mai poate uni partidul.

 

Quote

"Această decizie este una istorică și arată, încă o dată, diversitatea și talentul partidului nostru. Rishi are întregul meu sprijin"

 a spus Mordaunt într-o declarație


, în timp ce se retrăgea din cursă cu doar câteva minute înainte ca câștigătorul să fie anunțat.





image-2022-08-5-25718129-41-rishi-sunak.Screenshot_110.jpg

Ales pentru prima dată în parlament în 2015, Rishi Sunak a devenit luni cel mai tânăr prim-ministru al Marii Britanii din ultimii 200 de ani. El are misiunea de a conduce țara printr-o criză economică, în contextul unor nemulțumiri tot mai mari ale alegătorilor.

Este o revenire remarcabilă pentru Sunak, care a pierdut cursa pentru funcția de premier în fața lui Liz Truss cu mai puțin de două luni în urmă, când a fost acuzat de unii din Partidul Conservator că a fost cel care l-a dat jos pe Boris Johnson.

Fostul ministru britanic de finanțe a fost cel mai popular candidat în rândul parlamentarilor conservatori în cadrul competiției pentru conducerea partidului de anul acesta, dar, după ce a ajuns în turul doi împotriva lui Truss, a pierdut în urma unui vot la care au participat aproximativ 170.000 de membri ai partidului, cei care au luat decizia finală.

Mulți membri au fost supărați când Sunak a demisionat în iulie, contribuind la declanșarea unei rebeliuni care în cele din urmă l-a făcut pe predecesorul lui Truss, Boris Johnson, să cadă din funcție.


liz-truss-rishi-sunak.png

De asemenea, aceștia au ignorat avertismentul său că piețele și-ar putea pierde încrederea în Marea Britanie dacă Truss va realiza tăierile de taxe.

Unul dintre cei mai bogați politicieni din Westminster, el intră în Downing Street confruntându-se cu nevoia de a reduce profund cheltuielile publice pentru a stopa o criză fiscală, precum și pentru a aborda criza costului vieții, o iarnă de proteste și războiul Rusiei în Ucraina.

SURSA

  • Like 1

 

spacer.png

CONTACT ME FOR PROBLEMS AND QUESTIONS | CONTACTATI-MA PENTRU PROBLEME SI INTREBARI

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines