Jump to content

[Stiri] Un israelian rănit într-un accident mortal din Sinai susține că egiptenii au maltratat grupul și au refuzat ajutorul


kenveloo

Recommended Posts

Na'ama Banon spune că medicii și alții au întârziat să scoată prietenii din vehiculul accidentat, au ignorat solicitările de a contacta Ministerul de Externe și au cerut să plătească ambulanța din timp
spacer.png

Unul dintre turiștii israelieni uciși într-o coliziune mortală în trafic în Peninsula Sinai din Egipt a susținut vineri că medicii locali au refuzat inițial să trateze israelienii la fața locului și le-au cerut să plătească în avans o ambulanță pentru a-i transfera în Israel.

Doi israelieni au fost uciși și cinci au fost răniți când o dubă de taxi care transporta consilieri pentru tineri care se întorcea dintr-o vacanță pe plajă s-a izbit de o altă mașină în timp ce se îndrepta cu viteză spre punctul de trecere a frontierei Taba.

„Tratamentul cu egiptenii a fost foarte rău”, a spus Na’ama Banon, unul dintre cei șapte consilieri de la internatul din Ierusalim care se aflau în duba taxi.

Doi dintre prietenii ei — Yuval Keshet, 24 de ani, din Haifa, și Moshe l-au ucis pe Matan Luzon, 25 de ani, din Petah Tikva — au fost; Banon și ceilalți au suferit răni, de la minore la moderate.

Banon a vorbit cu reporterii de la un spital israelian la o zi după accident. Ea și-a amintit că șoferul le cântase cântece ebraice înainte de a ațipi. A fost trezită de prăbușirea puternică la doar 20 de minute de graniță.

În acest timp, medicii de la clinică i-au declarat morți pe Keshet și Luzon. Înmormântările lor erau de așteptat să aibă loc în weekend.
spacer.png

 

Când ambulanțele au ajuns la clinică pentru a transfera grupul la graniță, au cerut plata în avans. Tinerii turiști nu aveau numerar la ei, dar un cuplu israelian de la fața locului a fost de acord să plătească 1.200 de lire egiptene (63 de dolari) pentru fiecare dintre cei evacuați, a spus Banon.

Ea a susținut că autoritățile egiptene au cerut grupului israelian să semneze documente prin care să abdice guvernul de responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat înainte de a putea pleca.

Banon a povestit că a fost târâtă cu prietenii ei la o instanță locală „când am fost răniți și răniți mintal” pentru a semna documentele înainte ca acestea să fie transferate la graniță.

Contul lui Banon nu a putut fi coroborat imediat. Autoritățile egiptene nu au fost disponibile pentru comentarii.

Potrivit rapoartelor presei ebraice, elicopterele Forțelor de Apărare Israelului au fost trimise inițial pentru a ajuta la aducerea răniților la spitalele din Israel. Cu toate acestea, Cairo nu a permis elicopterelor să aterizeze în Egipt, întârziind întoarcerea israelienilor cu câteva ore.

 

Tatăl unuia dintre israelienii răniți a declarat joi pentru Kan News că fiica lui l-a acuzat pe șofer de viteză nesăbuită înainte de accident.

„Șoferul călătorea cu o viteză nebună, a depășit [un alt vehicul] și s-a izbit de o mașină care venea din sens opus”, a spus el lui Kan, citându-și fiica.
spacer.png

Accidentele de circulație ucid mii de oameni în fiecare an în Egipt, care are un record de siguranță a transportului slab.

La începutul acestei luni, 23 de persoane au murit când un autobuz de pasageri s-a izbit de o remorcă parcata pe o autostradă din sudul Egiptului.

În ianuarie, cel puțin 16 persoane au murit și alte 18 au fost rănite când un microbuz a intrat în coliziune cu un autobuz de transport public în Peninsula Sinai. În aprilie anul trecut, un autobuz s-a răsturnat în timp ce încerca să treacă pe lângă un camion pe o autostradă din provincia sudică Assiut, lăsând cel puțin 21 de persoane morți și alte trei rănite.

În 2006, 12 israelieni au fost uciși și mulți alții au fost răniți într-un accident rutier din Sinai. Unele dintre familiile victimelor au susținut că a fost un atac terorist și că șoferul a accidentat în mod deliberat vehiculul.


 

 

 

  • Like 1

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this website, you agree to our Terms of Use and Guidelines